På tide å bytte varmtvannsbereder?

Hver eneste dag skrur du på dusjen og ut kommer det varmt vann. Du setter i gang vaskemaskinen og tar oppvasken etter middagen. Men når byttet du ut varmtvannsberederen sist?

Den viktigste oppgaven til en varmtvannsbereder er å produsere varmt vann. Det finnes mange forskjellige varianter på markedet, men den vanligste kalles forrådsbereder. Denne berederen både varmer og oppbevarer varmtvannet ditt, men tar stor plass. Motstykket er en gjennomstrømmingsbereder som varmer opp vannet fortløpende når det trengs, uten å oppbevare det i en egen tank. Den tar derfor mindre plass.

Høyt strømforbruk 

En bereder kan varmes opp ved hjelp av elektrisitet, solcellepanel, gass, olje eller varmepumpe. I en typisk familiehusholdning er det vanlig å ha en bereder som rommer mellom 150 og 300 liter vann. Opptil 20 % av strømforbruket til norske familier går via varmtvannsberederen, ifølge Forbrukerrådet. Da sier det seg selv at det er viktig å tenke over hva slags bereder du har og hvor effektiv den er.

Spørsmålet er når du skal bytte ut den gamle berederen? Begynner den å bli utdatert og yter ikke så godt lenger, eller ønsker du en mer energieffektiv løsning? Det er gode stikkord. Ta også en titt på denne sjekklisten:

  • Bruker vannet i springen lang tid på å bli varmt?
  • Er berederen din eldre enn 15 år?
  • Lekker den vann?
  • Er berederen varm utenpå? Da bruker den mer strøm enn nødvendig?

Unngå skålding og bakterier
En sprek varmtvannsbereder holder til enhver tid rett temperatur. Du vil vel ikke at vannet blir så varmt at du risikerer å brenne deg når du tar morgendusjen? Samtidig er det viktig at vannet holder minst 70 grader, og gjerne opp til 80 grader, for å unngå å skape et hjem for yrende bakterier.

Før du går til innkjøp av en ny varmtvannsbereder bør du tenke over en del ting:    

  • Plassering: Jo lenger unna tappestedet du plasserer berederen, jo lengre tid tar det før vannet i springen blir varmt.
  • Forbruk: Gjør en beregning på ditt daglige forbruk av varmt vann.
  • Kapasitet: Sjekk hvor mye varmtvann berederen klarer å
  • Montering: Det finnes mange forskjellige typer beredere. Noen kan monteres på gulv, andre på vegger eller under benker. Du kan også velge mellom liggende og stående beredere.
  • Isolasjon: Det finnes beredere med ekstra isolasjon som reduserer varmetapet med opptil 40 prosent. 

Det beste valget

Miljøvennlige og energieffektive produkter i hjemmet blir stadig viktigere. Med en god, oppdatert og effektiv varmtvannsbereder gjør du det beste valget for deg og din familie – og for lommeboka. 


Spørsmål eller ønsker mer informasjon?
 Ta kontakt med kundeservice. Vår nettbutikk viser kun et lite utvalg av våre mer enn 100 000 produkter! 

Vi kan egentlig si at vi kan skaffe deg alt, men strekker oss til å si det meste. Kundeservice: 66 77 53 54 / e-post: [email protected]

Få pris på produktet ferdig montert!

Ring: 66 77 53 53 (8-16) / e-post: [email protected]

Vi setter deg i kontakt med din lokale Rørkjøp-rørlegger.

Finner du ikke det du er på jakt etter?

Ta kontakt med vår kundeservice. Vår nettbutikk viser kun et lite utvalg av mer enn 100 000 produkter! Vi kan egentlig si at vi kan skaffe deg alt, men strekker oss til å si det meste.

Kundeservice: 66 77 53 54 / e-post: [email protected]

Kundeservice: 66 77 53 54