Farvel til fuktskader på badet

Brune flekker på veggen bak badekaret. Antydning til sopp i kroken ved toalettet. Svarte skjolder på tapetet. Rørkjøp tipser deg om hvordan du kan forhindre fuktskader og hjelper deg hvis problemene oppstår.

Mugg, råte, kondens og sopp vil du ikke ha på baderommet ditt. Hvert år blir mange tusen norske hjem rammet av fuktskader. Det er ingen hemmelighet at badet er svært utsatt. Ødeleggelser på vegger, tak eller gulv er ikke bare irriterende, men kan også fort merkes på lommeboka.

Fukt på badet er simpelthen en fiende du bør gjøre alt for å bekjempe. Er du usikker på om fukten har gjort sitt inntog, kontakt oss i Rørkjøp. Vi er fagfolk med våtrom som spesialfelt, og vi er her for å hjelpe.

Hvorfor har jeg fått fuktskader på badet?

 Det er mange mulige årsaker til skader som skyldes fukt. De vanligste er:

– dårlig ventilasjon

– resultat av lekkasjer

– konstruksjonsfeil i bygget

– damp og kondens

– tørking av klesvask

Membran er alfa og omega

På eldre bad er det ekstra viktig at du er oppmerksom på dårlig lukt og synlige fuktskader. Dette kan nemlig bety at badet ditt ikke er tett. 

Membran må til for å unngå lekkasjer. En tett eller manglende membran kan fort resultere i råte, fukt og lekkasje.

Sjekk om det er membran på badet ved å åpne risten på sluket. Ytterst i kanten skal det være et farget gummilag eller en slags vinylduk. 

Se etter spor av fukt med jevne mellomrom. Har du membran bak flisene? Ifølge våtromsnormen er alle bad pålagt å ha membran. Får du skader på badet på grunn av en dårlig membran, dekker ikke forsikringen kostnadene for reparasjonen. Som boligeier er det du som er ansvarlig for at den er hel og tett.

Mange kilder til fukt

Tenk over de mange kildene til fukt som finnes i huset ditt. Dusjkabinett, dusjsoner, badstuer, vaskemaskiner og tørketromler er de største. Fuktskader kan også lett oppstå i veggen mot eventuelle rom bak dusjen. Gjør godt rent under dusjkabinett og badekar, hvor det fort samler seg skitt og fukt. Og hvis du tenker deg om – når vasket du risten i sluket på badet sist?

Hold sluket rent for å unngå at det tetter seg. Slik passer du på at vann ikke flyter utover gulvet mot listene. Der danner det seg nemlig fort mugg.

Husk å sjekke:

  • Dusjveggen. Feil på eller manglende membran kan over tid føre til store fuktskader.
  • Sluket. Hvis ikke sluket i dusjen er tett, oppstår det fort fuktskader.
  • Sølvkre. Har du sølvkre på badet, er det sannsynlig at du også har muggsopp. Det er favorittmaten til småkrypene.
  • Kondens. Det betyr for høy luftfuktighet i rommet hvis det oppstår kondens på vinduet.

Ventilasjon er viktig

Du kan bli kvitt fuktproblemer ved å sørge for bedre ventilasjon. Pass på at du har lufteluker og ventiler på strategiske plasser i huset ditt, og at disse er åpne. 

Membran og muggsopp

Sjekk at alle membraner på badet er lagt skikkelig. Slik unngår du at damp fra varmtvannet setter seg i gulv og vegger. Det hindrer fremvekst av muggsopp.        

Produktvalg

Muggsoppen elsker gipsplater. Heldigvis er det stadig flere baderomsprodusenter som tilbyr alternative våtromsplater. Slik kan du velge bort gipsen.             

Luft ut

Vær alltid nøye på å tørke opp vann på gulvet når du har dusjet. La også døra til baderommet stå åpen en stund for å få ut fuktig luft.  

Det kan fort bli kostbart å la fukten få overtaket på badet ditt. Rørkjøp råder deg derfor til å få utført en grundig sjekk!

Spørsmål eller ønsker mer informasjon? Ta kontakt med kundeservice. Vår nettbutikk viser kun et lite utvalg av våre mer enn 100 000 produkter! 

Få pris på produktet ferdig montert!

Ring: 66 77 53 53 (8-16) / e-post: [email protected]

Vi setter deg i kontakt med din lokale Rørkjøp-rørlegger.

Finner du ikke det du er på jakt etter?

Ta kontakt med vår kundeservice. Vår nettbutikk viser kun et lite utvalg av mer enn 100 000 produkter! Vi kan egentlig si at vi kan skaffe deg alt, men strekker oss til å si det meste.

Kundeservice: 66 77 53 54 / e-post: [email protected]

Kundeservice: 66 77 53 54