Hvorfor velge vannbåren varme?

Med vannbåren varme får du jevn, behagelig varme, stor fleksibilitet, godt inneklima og forutsigbare kostnader. Det er fremtidens boligvarme.

– Vannbåren varme er vann som varmes opp av en varmekilde, og som sirkulerer i boligen via rør i gulv (tak og vegg kan også benyttes) eller gjennom radiatorer. Det vannbårne systemet gir en jevn varme i huset, og bidrar til et behagelig og godt inneklima. Du kan velge mellom flere energikilder til å varme opp vannet, som varmepumpe, solenergi, elektrisitet, biobrensel, ved, pellets eller fjernvarme – eller en kombinasjon, forklarer Frode Helmersen, ansvarlig for varme og energi hos rørleggerkjeden Rørkjøp.


Denne fleksibiliteten er en av de store fordelene med vannbåren varme, ifølge Helmersen.


– Du slipper å binde deg til én energikilde, og kan for eksempel sette inn en varmepumpe og benytte solpanel i tillegg. Du kan også bruke elektrisitet som energikilde til vannbåren varmeanlegg, selv om det ikke er forutsigbart med tanke på strømpriser. Med denne fleksibiliteten blir det også enklere å tilpasse seg fremtidens løsninger, sier han.

Komfortabelt og bra for inneklimaet

I tillegg til å være praktisk, er vannbåren varme unektelig bra for komforten. – Du får en jevn, behagelig oppvarming av boligen, særlig med vannbåren gulvvarme. Med gulvvarme viser også beregninger at innetemperaturen kan senkes med 1 - 2 grader uten at rommet kjennes kaldere. Og jo mer du setter ned temperaturen, jo mindre energi bruker du, forklarer Helmersen. Og for deg som er opptatt av inneklima, bør du notere deg dette bak øret:


– Astma- og allergiforbundet anbefaler vannbåren varme. Da slipper du støvet som virvles opp ved bruk av elektriske panelovner, og du får et bedre og mer behagelig inneklima, sier han.


Forutsigbart

Med vannbåren varme unngår du også uforutsigbare, høye strømregninger. – Folk vil ha forutsigbar økonomi, og det får du hvis du velger vannbåren varme, sier han. I tillegg kan det være gunstig når du skal selge. – Det er et fremtidsrettet system, som øker verdien på boligen, sier eksperten.


Rådfør deg med rørlegger

– Hvis du vurderer vannbåren varme, bør du kontakte rørlegger på et tidlig stadium. Bruk hans kunnskap for alt det er verdt – da unngår du å gjøre feil eller ta feil valg som gjør at du ikke får utnyttet mulighetene til det fulle. Å rådføre seg med rørlegger tidlig er helt essensielt for å få et optimalt anlegg som drifter og går godt, og som da også er gunstig økonomisk, forklarer han. Han råder deg til å få tak i en fagmann som kan det han driver med.

– Det er viktig at du kontakter en dyktig, godkjent rørlegger som kan vannbåren varme. Husk at det er lov å sjekke litt rundt, tipser han.

LES OGSÅ: Det lønner seg å kjøpe produktene av rørleggeren


Et lite obs!

Til slutt, en liten beskjed til deg som har vannbåren varme med oljefyr:

Det er på tide å handle. – Fossilt brensel blir forbudt i 2020. Derfor må du fjerne oljetanken og finne en alternativ energikilde til oljefyren. Utnytt det varmebårne systemet du har, og sikt mot å bruke en fornybar varmekilde til å varme opp vannet i stedet, som varmepumpe eller biokjel. Ettersom du må gjøre endringen raskt, kan du sette inn en el-kolbe som midlertidig løsning, til du har råd til et varmepumpeanlegg. ENOVA har støtteordninger for fjerning av oljetank og for installering av varmepumpe, tipser Helmersen.


Kilde:  Ifi.no

Spørsmål eller ønsker mer informasjon?

Ta kontakt med kundeservice. Vår nettbutikk www.rorkjop.no viser kun et lite utvalg av våre mer enn 100 000 VVS-produkter! Vi kan egentlig si at vi kan skaffe deg alt, men strekker oss til å si det meste.

Kundeservice:   [email protected]     

Vi har rørleggerne som gir deg trygghet og produktene som sikrer kvalitet!

Har du behov for rørlegger? Finn din lokale rørlegger her.

Få pris på produktet ferdig montert!

Ring: 66 77 53 53 (8-16) / e-post: [email protected]

Vi setter deg i kontakt med din lokale Rørkjøp-rørlegger.

Finner du ikke det du er på jakt etter?

Ta kontakt med vår kundeservice. Vår nettbutikk viser kun et lite utvalg av mer enn 100 000 produkter! Vi kan egentlig si at vi kan skaffe deg alt, men strekker oss til å si det meste.

Kundeservice: 66 77 53 54 / e-post: [email protected]

Kundeservice: 66 77 53 54