Slik velger du riktig utslagsvask

På vaskerommet er utslagsvasken den ubestridte ener når det kommer til rengjøring av det mest skitne.

Utslagsvasken har eksistert i mange år og er det naturlige førstevalget når man skal innrede et vaskerom. Den tåler alt fra gjørmete utesko og malingsutstyr samtidig som den er genial til å vaske kjæledyret etter uteturen. Utslagsvasken er både praktisk og slitesterk og er egnet til det meste. Dybde, utførelse og plassering vil for de fleste ha innvirkning på valg av utslagsvask eller vaskekar. Under finner du vår kjøpsguide for deg som skal kjøpe utslagsvask.

Hvilken utslagsvask bør du velge?

 Vi har utslagsvasker i forskjellige fasonger og størrelser, og hjelper deg gjerne med valget. Kanskje har du ikke vaskerom men kunne tenkt deg et vaskekar på kjøkkenet eller badet? Her er det flere muligheter.

Vegghengt utslagsvask

 En vegghengt utslagsvask er plassbesparende, og kan tilpasses slik at du slipper å bøye deg ned for å bruke den. Veggmontering er ikke komplisert og festesystemet gir en enkel montering, samtidig som det sikrer et stabilt og godt feste til veggen. Det går også fint an å montere en veggplate bak utslagsvasken, slik at veggen den er festet på ikke får vannskader.

Nedfelt vaskekar

 Har du tilstrekkelig med benkeplass på vaskerommet kan et nedfelt vaskekar være et godt alternativ. En slik løsning gjør noe med helhetsinntrykket av rommet, og du får muligheten til å skjule mesteparten av vaskekaret i selve benken. Her får du da også god plass under benken til å oppbevare vaskemidler etc. Om du ønsker et nedfelt vaskekar, lønner det seg å sjekke om skapet under har plass til det du behøver av røropplegg etc.

Tenk på hva du skal bruke den nye utslagsvasken til. Er det først og fremst for å helle ut skittent vaskevann, eller kommer du også til å bruke den til oppvask av store gryter og kjeler? Velg en utslagsvask som passer ditt behov, og tenk størrelse/volum.

Hvordan plasserer du en utslagsvask?

Plassering av utslagsvasken er til en viss grad forhåndsbestemt av det eksisterende røropplegget. Rør kan som regel flyttes, men ofte er det enklere (og rimeligere) å plassere utslagsvasken der rørene allerede ligger. Det er også mulig å kombinere utslagsvasken med for eksempel vaskemaskin. Vi hjelper deg gjerne med montering.

Se vårt utvalg av utslagsvasker og vaskekar

Velg en slitesterk utslagsvask

Utslagsvasken utsettes for mye over tid. Alt fra malingsrester til gjørme og jord vil skylles ned i utslagsvasken, så sørg at du velger en som tåler en støyt.

Utslagsvask med sandfanger fra Intra. 

Velg en slitesterk utslagsvask

Utslagsvasken utsettes for mye over tid. Alt fra malingsrester til gjørme og jord vil skylles ned i utslagsvasken, så sørg at du velger en som tåler en støyt.

Sikker montering av utslagsvask

En annen viktig ting å huske på er at en utslagsvask alltid må monteres korrekt. Veggene på vaskerommet kan si noe om hvilken montering du skal gå for. Trenger du hjelp til å montere utslagsvasken? Kontakt din lokale rørlegger

Hva trenger du av tilbehør til utslagsvasken?

Ønsker du en komplett løsning på vaskerommet ditt, kan det være lurt å installere en sandfanger under utslagsvasken. Sandfangeren kobles direkte under vasken, hvor den samler opp alt av sand og steiner. Slik unngår du tette rør og sandfangeren er lett å ta ut og tømme.

Kran til utslagsvasken, enten vegghengt eller til å feste i benken, må du kjøpe utenom. Det samme gjelder avrenningsrist og bøtterist, om ikke annet er spesifisert.

Behov for rørlegger?

Vi har rørleggere i alle landets fylker. Finn din lokale rørlegger ved å klikke HER. Spørsmål eller ønsker mer informasjon?

Ta kontakt med kundeservice.

Vår nettbutikk viser kun et lite utvalg av våre mer enn 100 000 produkter! Vi kan egentlig si at vi kan skaffe deg alt, men strekker oss til å si det meste. 

Kundeservice: 66 77 53 54 / e-post: [email protected] 

Få pris på produktet ferdig montert!

Ring: 66 77 53 53 (8-16) / e-post: [email protected]

Vi setter deg i kontakt med din lokale Rørkjøp-rørlegger.

Finner du ikke det du er på jakt etter?

Ta kontakt med vår kundeservice. Vår nettbutikk viser kun et lite utvalg av mer enn 100 000 produkter! Vi kan egentlig si at vi kan skaffe deg alt, men strekker oss til å si det meste.

Kundeservice: 66 77 53 54 / e-post: [email protected]

Kundeservice: 66 77 53 54