Velg et vaskerom som varer

Vått og viktig – vaskerommet skal tåle intensiv bruk over tid, og om du ønsker deg et vaskerom som varer er det noen ting du bør tenke på i planleggingsfasen. Vi forteller deg hvilke.

På et typisk vaskerom er det gjerne en vaskemaskin, en utslagsvask, muligens en tørketrommel, en klessnor, kanskje? Noen velger også å sette inn et gjestetoalett og/eller en gjestedusj på vaskerommet. At du velger løsninger som varer, også på sikt, er viktig når du planlegger å pusse opp vaskerom, eller når du lurer på hvordan du innreder vaskerommet.

200 vannskader hver dag

Vi vasker, tørker og oppbevarer på vaskerommet. Har du husdyr? Da er det vel ikke utenkelig at vaskerommet også brukes som bad for firbeinte kompiser. Som en hovedregel lønner det seg å sikre best mulig mot vannskader i alle våtrom. Jo mer vann og fuktighet det er i rommet, desto større er sjansen for at skader oppstår i vaskerom og andre våtrom.

Ifølge SINTEF Byggforsk ble det i gjennomsnitt registrert omkring 200 vannskader hver dag i 2009. Mange av disse kunne vært unngått om enkle forholdsregler hadde blitt fulgt i planleggings- og oppussingsfasen.

Slå et slag for utslagsvasken

Blant de mest vanlige årsakene til vannskader i våtrom er

  • utett membran i våtsone
  • vegger som ikke tåler vann
  • feil på varmekabler
  • manglende fall mot sluk
  • utette fuger
  • høy luftfuktighet
  • for dårlig ventilasjon

Det viktigste først: Veggene i våtrom, og da spesielt i våtsoner, må tåle vann. Her finnes det forskjellige løsninger, som plastbelegg, våtromstapet, våtromspanel og fliser. Velger du fliser må du sørge for at du har korrekt membran. Går du for en av de andre løsningene fungerer disse både som membran og overflate.

En typisk våtsone på vaskerommet er området rundt utslagsvasken. Her tømmer vi vannbøtta, vasker støvlene og skyller det skitneste av det skitne. Sørg for at fuger, fliser og veggene i våtsonen er tette. Oppdager du glipper/hull må du tette dem med våtromssilikon så raskt som mulig.

Viktig ventilasjon

Om du dusjer og tørker klær (eller bidrar til høy luftfuktighet på andre måter) på vaskerommet, kan det lønne seg å installere en avtrekksvifte med tidsinnstilling. En avfukter er også et alternativ. En dusj er et «våtrom i rommet», og gir mye luftfuktighet. Om du er usikker på om veggene tåler vann, eller om gulvet har membran, bør dusjingen foregå i et dusjkabinett. Uansett hvilken løsning du planlegger på vaskerommet må du sørge for tilstrekkelig ventilasjon.

La fagfolk gjøre jobben

Behov for rørlegger? Vi har rørleggere i alle landets fylker. Fin din lokale rørlegger ved å klikke her: https://www.rorkjop.no/rorlegger

Spørsmål eller ønsker mer informasjon?
 Ta kontakt med kundeservice. Vår nettbutikk viser kun et lite utvalg av våre mer enn 100 000 produkter! 

Vi kan egentlig si at vi kan skaffe deg alt, men strekker oss til å si det meste. Kundeservice: 66 77 53 54 / e-post: [email protected]

Få pris på produktet ferdig montert!

Ring: 66 77 53 53 (8-16) / e-post: [email protected]

Vi setter deg i kontakt med din lokale Rørkjøp-rørlegger.

Finner du ikke det du er på jakt etter?

Ta kontakt med vår kundeservice. Vår nettbutikk viser kun et lite utvalg av mer enn 100 000 produkter! Vi kan egentlig si at vi kan skaffe deg alt, men strekker oss til å si det meste.

Kundeservice: 66 77 53 54 / e-post: [email protected]

Kundeservice: 66 77 53 54